IGLC logo

Hva er IGLC?

Posted on by

Jeg har nevnt IGLC en del ganger tidligere her inne, blant i  forrige innlegg. Men det er neppe så mange som har veldig klart for seg hva IGLC egentlig er, så jeg tenkte at en forklaring på dette kunne være å sin plass.

IGLC star for «International Group for Lean Construction». På hjemmesidene (iglc.net) er IGLC beskrevet som et nettverk av praktikere og forskere fra byggeindustrien som mener at praksis, utdanning og forskning innen byggeindustrien må endres radikalt for å svare på utfordringene bransjen står ovenfor. Personlig så liker jeg å tenke på IGLC som akademiske armen av den internasjonale Lean Construction menigheten. Men fremfor alt er IGLC en årlig konferanse, og kravet for å være medlem av IGLC er at man har deltatt på en av de siste fem års konferanser.

Konferansen avholdes vanligvis i juli, eventuellt slutten av juni eller begynnelsen av august, og formatet er vanligvis 1+3 dager. Man starter med en Industry Day etterfulgt av tredagers akademisk konferanse. Hovedhensikten med å ha Industry Day er å spre det glade budskapet til den lokale bransjen i vertslandet og i tillegg informere det internasjonale miljøet hva man faktiske gjør av Lean Construction realtertete ting i landet og hvordan.

På de to foregående konferansene var det også lagt inn en ekstra dag mellom Industry Day og den akademiske konferansen. I Fortaleza hadde man en Gemba Day, med besøk byggeplasser hos to brasilianske entreprenører, mens vi i Oslo valgte å ha en Workshop Day med litt ulike aktiviteter. I år var det dessverre ikke noe slikt. Men på bakgrunn av hvor populære oppleggene i Fortaleza og Oslo var, så regner jeg med at dette er noe som kommer tilbake til neste år.

Det som er litt spesielt med IGLC i forhold til andre akademiske konferanser er at en stor del av deltagerne ikke er akademikere, men praktikere, og generelt er det veldig stort fokus på anvendelse og kobling til byggeindustrien fremfor rent teoretisering. Når det er sagt så er også IGLC veldig teorifokusert. Man innser at skal man virkelig klare å gjøre noen kvantesprang i vår næring så trenger vi virkelig forstå oss selv og det vi driver med, og ikke bare kopiere det de beste i bransjen gjøre (såkalt beste praksis).

I tillegg til selve konferansen avholdes det også en summer school for PhD studenter helgen etter selve konferansen. Her får PhD studentene en gi en 15 minutters presentasjon med den etterfølgende halvtimen satt til kommentarer fra . Dette er unik mulighet for PhD studenter til å få innspill på sitt arbeide fra de ledene Lean Construction akademikerne i verden.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Lean Construction) og den første IGLC konferansen i Helsinki 1993. (Jeg har tidligere beskrevet hva IGLC er, men kortversjonen er at det er den akademiske armen av den internasjonale Lean Construction […]