Back to basics – Begrep og produksjonsteori

Posted on by

Back-to-basicsDa jeg jeg her om dagen satte meg ned og skulle skrive del to av den lovede føljetongen om Koskelas 11 prinsipper, så slo det meg at det var mye basale ting jeg ville måtte beskrive i detalj for at dette skal være tilgjengelig for den jevne praktiker eller student, og at etter hvert nok jeg ville komme til å måtte gjenta de samme basale forklaringer i flere innlegg. Grunnen til dette er at det fundamentale begrepsapparatet og teorien som trengs for å forklare Koskela prinsipper skikkelig ikke er allemannseie. Da tenker jeg spesifikt på begrep og teori knyttet til produksjonssystem. Begrep som arbeidsstasjon, varer i arbeid, syklustid, gjennomløpstid, variabilitet og buffere eller teorier som variabilitetsloven, bufferloven og Littles Lov.

Jeg kom frem til at vi hvis jeg først tar meg tiden til å skrive noen innlegg for å forklare disse mer fundamentale tingene, så kan jeg klare å skrive både raskere og mer kompakt om mer kompliserte temaer, der jeg bare lenker tilbake til de mer fundamentale tingene ved behov.

Derfor velger jeg å la Koskelas prinsipp føljetongen ligge litt på is mens frem til jeg har taklet fundamentale begreper og teorier relatert til produksjonssystem.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] første innlegg i min back-to-basics serie med begrep og produksjons teori skal jeg ta for et veldig fundamentalt begrep i […]